background img

PERKONGSIAN MAKLUMAT

Ilmuwan Rusia mendapat pandangan pertama mereka di dalam kawah misterius di Yamal, Siberia pada Rabu 16 Juli, sedangkan Siberian Times, mengambil gambar dari helikopter untuk mendapatkan pemandangan kawah misterius tersebut dari atas.



Diperkirakan bahwa kawah bisa saja berdiameter 80 meter. Namun, Andrey Plekhanov dari State Scientific Centre of Arctic Research mengatakan kepada The Siberian Times bahwa lubang tersebut lebarnya sekitar 30 meter dan bagian terluar nya yang meliputi emisi tanah berdiameter sekitar 60 meter.

Para peneliti juga melihat danau es berada di bagian bawah lubang yang dalamnya sekitar 70 meter tersebut. Sampel tanah, udara, dan air telah diambil dalam rangka untuk membantu menentukan penyebabnya.

Hasil awal menunjukkan bahwa lubang itu terbentuk dalam dua tahun terakhir dan data satelit sedang diperiksa untuk mencoba dan mengidentifikasi dengan tepat kapan pertama kali lubang tersebut muncul. Plekhanov mengatakan kepada Siberian Times bahwa lubang itu adalah ejeksi dari dalam lapisan es, tapi itu bukan ledakan karena tidak ada pelepasan panas.



"Ada es di dalam kawah yang secara bertahap mencair di bawah matahari. Juga ada air lelehan mengalir turun dari sisi-sisinya, kita dapat melihat dengan jelas jejak-jejak air pada dinding lubang. Kawah ini diisi dengan es sekitar delapan puluh persen", kata Andrey Plekhanov

Dia menekankan: "Kami bekerja sama dengan space photographs (yang menyediakan gambar dari satelit) untuk mengetahui waktu yang tepat pembentukannya.


"Kami telah mengambil sampel tanah dan es yang akan langsung dibawa ke laboratorium. Kami bisa dengan yakin mengatakan bahwa kemunculan kawah ini relatif baru, mungkin satu atau dua tahun lalu.

"Mungkinkah terkait dengan pemanasan global? Kami harus melanjutkan penelitian kami untuk menjawab pertanyaan ini."

"Dua musim panas sebelumnya - tahun 2012 dan 2013 memang relatif panas untuk Yamal, mungkin ini entah bagaimana mempengaruhi pembentukan kawah."

"Tapi kami harus melakukan tes dan penelitian kami terlebih dahulu dan kemudian menyatakannya dengan lebih definitif ."

"Teori terbaik untuk saat ini adalah bahwa kawah itu terbentuk oleh kekuatan internal, bukan kekuatan eksternal."

"Untuk saat ini kami dapat mengatakan dengan pasti bahwa di bawah pengaruh proses internal ada ejeksi di permafrost. Saya ingin menekankan bahwa itu bukan sebuah ledakan, tapi ejeksi, sehingga tidak ada panas yang dilepaskan."

Sebelumnya para ilmuwan yakin ada bekas terbakar terlihat di sisi kawah.

"Saya juga teringat sebuah teori yang pernah dikemukakan oleh para ilmuwan kita pada tahun 1980-an, namun teori tersebut kemudian dilupakan selama beberapa tahun."

Teori itu mengatakan bahwa sejumlah danau di Yamal terbentuk karena proses alami persis seperti yang terjadi di permafrost.

"Seperti jenis proses yang terjadi sekitar 8.000 tahun yang lalu, mungkin alam mengulanginya saat ini. Jika teori ini dikonfirmasi, kita dapat mengatakan bahwa kita telah menyaksikan proses alam yang unik yang membentuk lanskap yang tidak biasa dari semenanjung Yamal."


"Tak ada jejak dampak antropogenik dekat kawah, juga tidak ada jejak keberadaan manusia, kecuali beberapa jejak kereta luncur dan tentu saja jejak rusa."

"Jika ini adalah bencana buatan manusia yang terjadi saat pememompaan gas, maka lubang ini tentu akan berada lebih dekat ke ladang gas, bukan disini", kata Andrey Plekhanov kepada The Siberian Times.

"Lubang ini sekitar 30 kilometer jauhnya. Dan tidak diketahui oleh para pekerja di ladang Gas".

Mengenai spekulasi alien atau UFO, dia bersikeras: "Tidak ada yang misterius tentang lubang ini. Tidak ada perasaan aneh atau yang tidak dapat dijelaskan disini, kami datang dan kembali dengan sehat wal afiat".

Meskipun demikian, ia mengatakan: "Saya belum pernah melihat sesuatu seperti ini, meskipun saya telah ke Yamal berkali-kali."




Musim panas tahun 2012 dan 2013 memang terasa hangat di wilayah tersebut, namun para peneliti masih memiliki banyak pekerjaan yang harus dilakukan sebelum benar-benar tahu apa penyebab spesifik terciptanya lubang tersebut.







(5 GAMBAR) Korang Rasa Apakah Makhluk Yang Keluar Dari Lubang Misteri Ini???



Zaman sekarang ni masih ada kedai makan yang menggunakan santau / sihir pelaris untuk menarik pelanggan agar sentiasa berkunjung ke kedainya.

Bagaimana nak tahu ciri-ciri kedai makan yang mengamal kan santau pelaris? Antara ciri kedai makan yang mungkin mengamalkan santau pelaris ialah :


- Pelanggan yang datang makan di kedai makan tersebut luar biasa ramainya


- Menemui serangga ( seperti lipas, lalat ulat ) atau serpihan kuku, helaian rambut atau bulu (bulu mata atau bulu lainnya)


- Makanan cepat basi gerak geri pekerja yang mencurigakan


- Terdapat unsur mistik di dalam kedai/restoran tersebut seperti gantungan azimat , kain kuning atau seumpamanya.


- Apabila kita menghampiri atau duduk di dalam kedai tersebut kita merasa berdebar-debar dan tak sedap hati


Untuk mengelakkan sebarang kemungkinan seeloknya kita mengamalkan membaca Bismillah sebelum melangkah masuk ke kedai dan sebelum makan.


Sekirannya menemui rambut, bulu atau serangga cuba buang dengan menggunakan sudu sambil membaca Ayat 23 dari Surah Al-Furqan.


Sebaik sahaja makanan atau minuman yang di pesan diletakkan dihadap anda, Baca doa di bawah sebanyak 7 kali..


بِسْمِ اللهِ الَّذِي لَا يَضُرُّ مَعَ اْسْمِهِ شَيْءٌ فِي الأرْضِ وَلا فِي السَّمَاءِ وَهُوَ السَّمِيْعُ العَلِيْم 


"Dengan nama Allah yang tiada mudarat dengan namaNya sesuatu apapun di bumi dan di langit, dan Dialah yg maha mendengar lagi mengetahui" 



Cara mengenali kedai mempunyai Pelaris dan doa menghalang sihir.


TERKINI: Final MH 370
Kemana pesawat tersebut berada dan apakah nasib kesemua penumpang dan anak-anak kapal MH 370 akan terjawab fan menemui noktah yg muktamad.
Sah pesawat Boeing 777 yang mempunyai sistem berkomputer aitu ' fly by wire system ' berjaya digodam oleh seseorang yang berkemahiran tinggi yang berada di dalam pesawat MH 370 sebelum seseorang masuk ke dalam kokpit pesawat dan mengambil alih pemanduan dari Kapten Zaharie.
2 penumpang yang dimaksudkan itu ialah dari Ukraine iaitu Oleq Chustrak dan Segil Deineka yang berjaya mengodam sistem tersebut dan mematikan transponder dan seluruh suis yg berada dlm pesawat MH 370 secara automatik sebelum menceroboh masuk ke dalam kokpit pesawat.
Ikuti bukti-bukti saintifik dan fakta-fakta tentang konspirasi tertinggi yang didalangi oleh Amerika dan Yahudi laknatullah di bawah ini yang disampaikan secara eksklusif oleh Sharifah Sofia Syed Rashid

Usaha mencari melibatkan pelbagai negara dilancarkan, mula-mula di Laut China Selatan dan kemudian beralih di Selat Melaka dan selepas itu di Laut Andaman, sebelum pasukan SAR mencari dan mengalih tumpuan ke perairan Australia Barat iaitu di Selatan Lautan Hindi. Susulan daripada pencarian yg berubah-rubah ini penyiasat telah pun membuat kesimpulan yg sebenarnya laporan MH370 " berakhir " dilautan hindi adalah teori dan rekaan semata-mata.

Perhatikan gambarrajah di bawah ini yang menunjukkan pesawat MH370 cuba membuat u-turn.Yg sebenarnya sewaktu MH370 hilang dari radar yg pesawat tersebut telah pun melalui ruang udara Thailand.

Kerajaan Thailand " mengisytiharkan " bahawa dpt mengesan pesawat MH370 melalui ruang udaranya. Bila ditanya kenapa Thailand tidak memaklumkan kpd kerajaan Malaysia ttg hal ini., mereka menjawab sbb kerajaan malaysia tak tanya mereka.... Inilah laporan yg betul dan telah disahkan serta disiarkan oleh semua media termasuk media utama di Malaysia.

Selang beberapa hari kemudiannya media-media M'sia tiba-tiba mengeluarkan berita yg dianggap ' uturn ' bahawa Kerajaan Thailand menafikan laporan yang mengatakan radar Thailand dapat mengesan pesawat MH 370 lalu diruang udaranya.

Nampak tak tangan ghaib di sini siapa ?


  • Ni dia wajah 2 penumpang MH370 dari Ukraine iaitu Oleg Chustrak & Sergii Deineka iaitu askar upahan yg terlatih. Beliau merupakan agen CIA yg berjaya mengambil alih pemanduan dari Kapten Zaharie dan menerbangkannya ke koridor utara

    Kedua-dua dajjal ini mempunyai rekod jenayah dlm data base Russia iaitu :-

    (1) Percubaan untuk bunuh president Angola
    (2) Pernah mengebom Balai Polis Bab Azzur
    (3) Pembunuh upahan untuk peperangan di serbia,
    (4) Menjual senjata haram pada Al-Qeeda & agen CIA US.

    Ni bukti yg penumpang Ukraine yang menaiki pesawat MH 370 masih hidup. lihat oleg Chustrak ini boleh online webcam lagi pada 28/7/2014 semasa bercuti di Bali .Pesawat MH hilang pada 08/03/14..

    Sekarang ni FSB Russia sedang memburu kedua-dua dajjal yang telah menghijacked pesawat MH 370
    Di bawah ni bukti yang diambil di akhbar russia " The voice of Russia & Ria Novosti " .

    Kerajaan Thailand tunjukkan bukti dan serahkan kepada Russia. Radar Thailand di Phuket berjaya mengesan pesawat MH 370 ditutup transponder dan cuba terbang rendah di bawah 1000 meter menghala ke utara andaman sea seterusnya pergi ke Bangladesh pada jam 2.40 pagi..

    Take Note: Data sulit Marshal Montol Suchookorn ini telah diserahkan pada kerajaan Russia sebagai bukti pesawat MH 370 telah terbang rendah melalui radar udara Thailand.

      Okey ni bukti penting yang ingin ditunjukkan kepada dunia dan kepada semua keluarga mangsa pesawat MH 370 ke mana sebenarnya MH 370 dibawa.

    Perhatikan baik-baik tracking route map pesawat MH 370 bergerak. Dari aceh Thailand Bangladesh Nepal Kyrgyzstan besh tesh valley talas caspian sea Azerbaijan, Georgia & seterusnya ke sevastopol air base Ukraine....

    Menurut Serik Mukhtybayev pesawat MH 370 yg dipandu oleh Oleq Chustrak dan Sergii Deinika sengaja dipandu mengikut laluan negara tidak maju untuk elak di kesan oleh radar moden.

    Sebelum pesawat MH 370 sampai ke Ukraine, pesawat tersebut sempat mendarat di Kyrgyzstan untuk mengisi minyak iaitu us airbas airport lama yg dulu digunakan utk menyerang Afganistan dan meneruskan perjalanan ke Sevastopol airbase ukraine....

    TAKE NOTE: Pesawat MH 370 tidak terhempas di lautan hindi Australia seperti yang didakwa oleh inmarsat dan media-media pro usa. Perhatikan bulatan biru itu radar russia di kg.Talas berjaya mengesan pesawat MH 370 menghala ke Ukraine.


     Anda tahu siapa orang di bawah ni. Dialah orang yang dipertanggungjawabkan oleh kerajaan Russia untuk menjaga radar di sempadan Kg. Talas. Nama beliau ialah Mr. Serik Mukhtybayev. Beliau berjaya mengesan pesawat MH 370 merentasi sempadan Kazakhstan pada jam 8.15 pagi (waktu Malaysia)

    Take Note (Penting): Walaupun pesawat MH 370 cuba ditutup atau diduplicate transponder. Radar Russia masih boleh mengesannya.. Menurut Serik Mukh org yg bertanggunjawab menjaga radar pada 08 march 2014, pesawat MH 370 berjaya dikesan bersembunyi di belakang pesawat SIA68 15 minit melintasi Kazakhstan menuju ke ukraine


    Semua keluarga mangsa MH 370 termasuk Malaysia sendiri telah dikencing hidup-hidup oleh laporan Inmarsat yg berpangkalan di UK yang mengatakan pesawat MH 370 telah terhempas di selatan lautan hindi. Yg sebenarnya pesawat tersebut tidak terhempas mahupun pun ditembak.

    Ini bukti pesawat MH 370 menghala ke Koridor Utara menuju ke Ukraine. Kali ini data radar tentera Kazakhstan pula mengesannya pada jam 08.59 pagi pesawat transponder MH 370 cuba ditutup merentasi sempadan Kyrgyzstan - Kazakhstan- laut caspian - Georgia -dan seterusnya menghala ke sevastopol ukraine.

    Maklumat data sulit di bawah ini berjaya diberikan oleh negara Kazakhtan dan diserahkan kpd Serik Mukhtybayev org yg menjaga radar di Kg. Talas (Russia)


    Anda nak bukti lagi nah ambik ni...

    Ni satu lagi bukti radar tentera di Turkmenistan berjaya mengesan Pesawat MH 370 yg ditutup transponder cuba sembunyi di belakang pesawat SIA68 di (-48E70/Singapore) menuju arah utara ke Ukraine.
     Ni bukti terakhir kedudukan lokasi sebenar dimana pesawat MH 370 disembunyikan sekaligus Russia berjaya mengcheckmate Amerika dlm kes misteri kehilangan MH 370 yg selama ini membelenggu masyarakat dunia
    Satelite x-ray russia berjaya mengesan 1 pe
    sawat boieng awam disembunyikan dalam bangunan bawah tanah di kem tentera udara sevastopol, ukraine... Setelah disahkan pesawat tersebut ialah pesawat MH 370 milik Malaysia 
     Nilah dia 2 gambar dajjal dunia iaitu Yatsenyuk & Obama yg merancang untuk kes pesawat MH 370 dan MH 17

    Ramai yg tertanya kenapa Amerika memilih pesawat MAS dlm siri dajjalnya. Ini jawapannya:


    Tujuan sebenar Amerika menyuruh Ukraine hijacked pesawat MAS adalah untuk mendapat dana dari PBB sebanyak 1bilion usd... Apabila dapat duit sebanyak tu dari PBB UKraine hendak membayar tunggakan gaji kakitangan kerajaan dan tenteranya dari bulan ogos 2013 hingga ogos 2014.

    Manakala ekonomi dan nilai mata wang Dollar Amerika sudah jatuh so Amerika memgambil kesempatan untuk.menagih simpati dari duit PBB dengan cuba menuduh Russia cuba menembak pesawat MH 370 tetapi gagal kerana setelah MH 370 dilandingkan di Ukraine dan ditukar enjin tiba-tiba pesawat tidak boleh diterbangkan dan Plan B digunakan untuk menuduh Russia tembak pesawat MH 17. Atas dasar ini Amerika melihat Malaysia sebuah negara yg kecil yg tidak mempunyai musuh dan berbaik dgn semua negara maka senanglah Amerika menjadikan pesawat Malaysia sebagai sasaran dlm kata lain dikambing hitamkan.

    TIMBUL PERSOALAN di sini: Siapa yg berani mendakwa 2 dajjal ni utk dihadapkan ke mahkamah antarabangsa di suatu hari nanti ataupun di akhir cerita nanti berkesudahan dgn peperangan yg mana Amerika dan sekutu-sekutunya akan diserang oleh Russia dan sekutu-sekutunya.

    Tunggu dan lihat bagaimana kes berprofil paling tinggi di dunia setakat ini akan berakhir *y)
     Diakhir penulisan ini apakah nasib kesemua penumpang dan anak-anak kapal MH 370 ?

    Menurut intelligence russia pesawat MH 370 telah landing banyak tempat, mana yg mati dulu dibuang di tempat mereka singgah seperti Kyrgyzstan Georgia & Ukraine dan selebihnya.mati di kem tentera udara bawah tanah, Ukraine.

    Mayat-mayat penumpang MH 370 yg telah mati dan reput berserta bukti forensik mangsa pesawat MH 370 berjaya dijumpai dan diperolehi sebagai bukti oleh FSB Russia.

    Al-Fatihah dan ucapan takziah buat semua keluarga mangsa yg beragama Islam dan yg bukan beragama Islam. Doakan agar mereka tergolong dlm mati syahid dan ditempatkan berada bersama org-org yg beriman dan bertaqwa. Kpd semua keluarga mangsa MH 370 bersabarlah banyak-banyak, sesungguhnya doa keluarga mangsa yg dizalimi tidak terhalang dan terus diangkat doa tersebut. Amerika dan Yahudi serta yg terlibat secara senyap pasti akan menerima pembalasan dari Allah s.w.t samaada di dunia mahupun di akhirat kelak.




    FAKTA (1): Penyiasat dan pakar-pakar penerbangan termasuklah rakyat Malaysia dan dunia amnya mempertikaikan kenapa semasa radar gagal dikesan dimana MH370 berada, tetapi dlm masa yang sama Pusat Kawalan Udara kita yg berpangkalan di Subang tidak memaklumkan kpd pihak berkuasa secara terus menerus tanpa menunggu sampai keesokan paginya yg mana dpt mengesan sebuah pesawat yg tak dikenali berpatah balik dan masuk di ruang udara Malaysia

    FAKTA (2) Kenapa Tentera Udara Malaysia mengatakan dapat mengesan pesawat berpatah balik ke Malaysia tetapi tidak mengarahkan utk memintas pesawat tersebut dgn alasan pesawat tersebut tidak menunjukkan atau mendatangkan apa-apa " bahaya " kpd negara dan menggunakan laluan komersial. Pakar-pakar dlm dan luar negara mengatakan jika pihak tentera udara malaysia cepat bertindak dan memintas pesawat tersebut mungkin pesawat MH370 berjaya diselamatkan 


    FAKTA (3) Dalam temubual eksklusif dengan Bernama, Bekas Ketua Juruterbang MAS, Datuk Kapten Nik Ahmad Huzlan Nik Hussain berkata bahawa MH370 tidak terhempas di selatan Lautan Hindi dan masih dalam keadaan baik. Ini berdasarkan fakta bahawa alat Pemancar Lokasi Kecemasan (ELT) tidak memberi apa-apa isyarat meskipun transponder dimatikan. ELT ialah suar (api isyarat) kecemasan yang digunakan dalam pesawat untuk menyuruh pihak berkuasa penyelamat berada dalam keadaan berjaga-jaga dan memberi petunjuk tentang lokasi dan jenis pesawat yang mengalami masalah 


    FAKTA (4) Pakar siasatan forensik telah mengesahkan bahawa data audio rakaman penerbangan milik pesawat MH 370 telah diubah suai dengan sengaja oleh seseorang bagi mengelak kejadian sebenarnya apa yang berlaku di dalam pesawat tersebut.

    Okey ni faktanya audio MH370 dari penyiasat: Pihak penganalisis menemui empat " jarak kosong " yang jelas membuktikan ia hasil daripada suntingan audio. Pada minit ke 1: 14, rakaman tersebut menunjukkan seperti seseorang sedang memegang perakam suara digital dan mula merekod, kemudian pihak tersebut memindahkan microfon perakam suara tersebut ke pembesar suara yang terhasil dari kotak maklumat asal. Penyiasat dan penganalisis diketuai oleh Ed Primeau dan Kent Gibson


    FAKTA (5): MH 370 tidak terhempas dilaut China Selatan mahupun Lautan Hindi. Ini kerana sehingga kini tiada satu petanda ada petunjuk yg boleh mengaitkannya dgn pesawat tersebut.

    Enjin pesawat MH370 merupakan komponen paling lasak dan sukar musnah walaupun terbakar mahupun meletop. Berat enjin pesawat Boieng 777-200ER (MH370) adalah lebih dari 35 tan. Jika terdampar di dasar laut sekalipun komponen itu tidak akan pecah berderai seperti objek lain kerana logam yang digunakan sangat berkualiti tinggi malah jika benar ianya terhempas di selatan lautan hindi masih lagi boleh dijumpai selama sebulan atau lebih... 


    FAKTA (6) Segala bukti-bukti yg dikemukakan di atas confirm pesawat MH 370 tidak u-turn ke koridor selatan mahupun terhempas di lautan hindi ke Australia india ocean.

    (7) Hanya pilot jet fighter tentera sahaja yang dilatih untuk terbang di bawah 5000kaki cobra style utk elak dikesan oleh mana-mana radar. Pilot awam tak pandai buat seperti ini, maknanya bukan Kapten Zaharie yg cuba sabotaj MH 370 dan bawanya sehingga ke Ukraine

    (8) Sungguh pelik atas dasar apa pencarian MH 370 di indian ocean harus diteruskan tanpa asas bukti teknikal...? Ianya sebenarnya satu pembaziran wang yg berjuta dan cuba mengalih perhatian dunia yg sebenarnya pesawat MH 370 tidak berakhir ataupun terhempas di lautan hindi sebaliknya berada di bawah tanah kem udara Sevastopol Ukraine.


    Di bawah Ini surat sulit original yang berjaya dicuri di pejabat PBB. Surat sulit Australia talibarut USA berpakat hapuskan semua bukti satellite radar dan forensic kemalangan MH17.

    Yang sebenarnya satu lagi surat tentang MH 370 berjaya di curi juga tapi sayang 1000 kali sayang Sharifah Sofia Syed Rashid terhilang surat tersebut yg mana dlm kandungan tersebut ada menyebut perancangan untuk menghijacked pesawat MH 370 pada tarikh 08/03/14. Cukuplah bukti ini yang berjaya dibongkarkan oleh FSB Russia sekaligus mengcheckmate Amerika dan sekutu-sekutunya.

    Takbir....... Allahuakbar !!!


     


     https://www.facebook.com/sharifahsofia.syedrashid


lokasi MH370 Dijumpai di bawah tanah


Pernahkah anda mengalami masalah berikut?
  • Mencari tempat penyimpanan data yang anda boleh akses di mana-mana sahaja!
  • Sering terlupa pendrive anda menyebabkan anda tidak dapat mengakses data-data anda?
  • Mencari kaedah yang memudahkan anda berkongsi sesuatu data kepada rakan-rakan anda?
Jika YA! perkhidmatan yang ditawarkan oleh Dropbox mampu menyelesaikan masalah anda!

Apa itu Dropbox?
Untuk memudahkan pemahaman anda,dropbox merupakan penyedia penyimpanan data berasaskan web.Bermaksud,dengan menggunakan perkhidmatan ini,anda boleh menyimpan data-data anda di internet serta berkongsi kepada rakan-rakan yang anda inginkan.
Sudah tentu dengan adanya perkhidmatan ini,mereka yang kerap kali terlupa untuk membawa pendrive tidak perlu risau lagi kerana dengan adanya Dropbox ini,anda hanya perlu upload data-data yang anda inginkan terus ke webDropbox! sudah tentu bagi mereka yang melakukan kerja di rumah,anda hanya perlu mengupload data-data anda ke dropbox,dan anda boleh mengaksesnya di mana sahaja termasuk di tempat kerja anda :)
Berikut adalah info mengenai Dropbox melalui wikipedia :
Dropbox is a file hosting service operated by Dropbox, Inc., headquartered in San Francisco, California, that offerscloud storagefile synchronizationpersonal cloud, and client software. Dropbox allows users to create a special folder on each of their computers, which Dropbox then synchronizes so that it appears to be the same folder (with the same contents) regardless of which computer is used to view it. Files placed in this folder also are accessible through awebsite and mobile phone applications.
Dropbox, Inc., was founded in 2007 by Drew Houston and Arash Ferdowsi, as a Y Combinator startup company.[6]
Dropbox provides client software for Microsoft WindowsMac OS XLinuxAndroidiOSBlackBerry OS and web browsers, as well as unofficial ports to SymbianWindows Phone, and MeeGo.”

Bagaimana mendaftar akaun Dropbox ini?
Jangan risau! pendaftaran akaun Dropbox adalah PERCUMA dan anda akan dibekalkan 2GB setelah membuat pendaftaran.Untuk storan data yang melebihi dari 2GB,anda boleh membuat pilihan untuk upgrade akaun anda dan yuran dengan harga berpatutan ditawarkan.
Jika anda berminat,anda hanya perlu isikan maklumat pada borang yang disediakan
borangdropbox


KLIK DI SINI UNTUK MENDAFTAR



Dropbox : Penyedia Penyimpanan Data POPULAR (1)


follow me at BLOGR

SHOUTBOX

LIKE US ON FACEBOOK!

Followers